Pregateste-te de joc cu noile noastre colectii sport!

Sporturi acvatice la Sport Vision

Fie ca vrei sa incerci noul sport acvatic SUP, fie ca esti o fire aventuriera si preferi sa descoperi lumea subacvatica prin intermediul snorkelingului, sau pur si simplu mergi la plaja / piscina pentru a face miscare, ai nevoie de echipamentul corespunzator practicii sportive pe care urmeaza sa o faci.

Pasionatul de snorkeling are nevoie de un set complet ce contine: masca, tubul de aer, labe, si bineinteles costumul de plaja . Calitatea mastii de scufundari consta in lentila dubla ce nu trebuie sa se abureasca si in caz contrar se poate remedia problema cu un spray special. Calitatea tubului de respirat, consta in supapa pe o singura directie, ce nu lasa apa sa patrunda inauntru, atunci cand te scufunz si in calitatea mustiucului de silicon pe care il introduci in gura. Ideala este o potrivire perfecta, care nu atinge gingiile sau buzele, ca sa ofere maximul de confort.

Costumul de baie trebuie sa fie lejer, acesta fiind folosit si la plaja, si pentru ca adancimea la care practicantii de snorkeling se scufunda este intre 1 si 3 metri adancime nu au nevoie de confort termic.

Labele de inot sunt recomandate si ajuta la deplasarea mai rapida si facila in apa, iar cu setul potrivit iti pastrezi energia pentru mai mult timp cand esti in apa.

In functie de tipul de prindere, labele de inot pot fi cu sau fara calcai. De obicei scafandrii le utilizeaza pe cele fara calcai, astfel putand sa le ajusteze dupa propriile nevoi, datorita cureluselor din zona gleznei.

Lungimea labelor de inot este direct proportional cu viteza pe care o vei avea in apa folosindu-le. Cu alte cuvinte daca le folosesti doar pentru snorkeling, o pereche de dimensiunii medii ar trebui sa fie mai mult decat suficienta, si totodata potrivita pentru bagajul de vacanta.

Ca si design labele de inot, sunt de 3 tipuri :

  • De plastic , cele mai utilizate de catre incepatori, si cele mai ieftine de altfel
  • Cu caneluri , aceste labe de inot au caneluri de cauciuc inserate facandu-le mult mai eficiente in propulsie
  • Despicate, aceste labe actioneaza precum coada unei foci, creand practice un jet de apa care te propulseaza in fata, sunt eficiente in ape linistite.

Un sport mai vechi care prinde la public in 2017 este Stand Up Paddle Boarding (SUP). Fie ca detii placa sau ca o inchiriezi, costumul este similar costumului de surfing:  un sort dintr-un material ultra rezistent la stres si sarea marina, lung pana la genunchi, water repellent (sa permita scurgerea rapida a apei ca sa usureze greutatea utilizatorului) , sistemul de prindere este clasic prin siret si elastic in jurul taliei.

Pentru cei care merg la piscina, recomandam costumele de baie cu rezistenta inalta la clor, pentru multiple utilizari saptamanale, din materiale usoare, care vin in mai multe forme si siluete, slip, boxeri, etc.

Te asteptam in magazinele Sport Vision sa descoperi produsele destinate sporturilor de vara si sa profiti de ultimele zile de reduceri. Spor(t) la cumparaturi!