In perioada 20 mai – 6 iunie, AFI Cotroceni, cel mai mare mall din Romania, va gazdui expozitia ,,Recycling is a choice! Tu alegi cum vrei sa fie!” organizata de Asociatia Environ.

Campania isi propune sa transmita un semnal de alarma cu privire la importanta modului in care alegem sa gestionam deseurile electrice, aratand ca exista intotdeauna doua optiuni si fiecare dintre ele are un impact total diferit asupra mediului inconjurator.

Cei care viziteaza tunelul sunt astfel pusi fata in fata cu consecintele alegerilor pe care le fac: atunci cand arunca intamplator deseurile electrice si polueaza mediul, apa, aerul si solul sau cand, dimpotriva, aleg sa recicleze si astfel contribuie la economisirea de resurse naturale prin recuperarea materiilor prime secundare care pot fi refolosite la fabricarea altor produse.

 

Tot in cadrul expozitiei a fost amenajat un punct de colectare pentru telefoanele mobile sau tabletele vechi. Din dorinta de a incuraja renuntarea responsabila la telefoanele mobile, Asociatia Environ organizeaza un concurs astfel ca vizitatorii care predau aceste dispozitive pe perioada derularii campaniei, pot castiga prin tragere la sorti un smartphone de ultima generatie. Detalii si regulament sunt disponibile pe www.environ.ro.